Een huis is geen thuis als er geen dierbare spulletjes van de bewoner te vinden zijn. Aan die spullen herken je de persoon. Om die reden stelt Studio Huisraad zich ook voor aan de hand van spullen waar een persoonlijk verhaal achter zit. Het idee heb ik gejat uit het tijdschrift Flow en ik vond het zó leuk, dat ik mijn hang naar originaliteit maar heb laten varen…

Studio Huisraad, aangenaam kennis te maken! (klik met je muis op een nummertje)

spullen 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17
1. Dit is Sjopje. Sjopje kreeg ik kado van mijn broers toen ik net was geboren. Mijn lievelingskonijn is tot op de draad versleten, want ik sleepte het, net als veel andere knuffelbeesten, overal mee naartoe. Poppen vond ik stom, beesten konden op mijn liefde en zorg rekenen. Pas toen ik 17 was kon ik van de meeste knuffels afscheid nemen. Ze zijn naar een goed doel gegaan, zodat ze bij een nieuw ‘baasje’ terecht kwamen. Sjopje (what’s in a name?) heb ik uiteraard  nooit weg kunnen doen.
2. Ik ben geboren in de jaren ’70 en dit kaartje is een typisch ontwerp uit die tijd. Mijn broers moesten het met een simpel geboortekaartje met een blauw strikje doen, ik kreeg dit kaartje met een kruipend kind en een kat. Een vooruitziende blik van mijn ouders want ik ben van jongs af aan een enorme kattenliefhebber. Juist daarom vind ik het zo leuk.
3. L en ik hebben sinds we bij elkaar zijn al de gewoonte om ieder moment dat er iets te vieren valt, een fles bubbels leeg te drinken. Ondanks de ‘rocky road’ die het leven soms is, willen we altijd de dingen blijven zien die mooi zijn en elkaar laten weten dat we blij zijn met elkaar en ons leven samen.
4. Deze schaar van het Deense merk Hay staat voor mijn creativiteit. Als ik ga knippen en plakken kan ik daar helemaal in op gaan. En die schaar en alles van Hay vind ik gewoon onwijs mooi…
5. Dit tasje heb ik al sinds de kleuterschool en is gemaakt door mijn moeder om mijn gymspullen in te doen. Omdat mijn naam erop staat heb ik ‘m nooit weggedaan. Intussen heb ik er al van alles in bewaard: verf, kwasten, sieraden en mijn microfoon.
6. Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Vroeger, als mijn broer niet thuis was, ging ik stiekem naar zijn kamer  om cd’s te draaien en te dansen. Daar, in die kamer, heb ik ook mijn muzieksmaak ontwikkeld. Muziek gaat bij mij om emoties die ik niet onder woorden kan brengen of kan delen met anderen. Soms, als ik de behoefte heb, zet ik mijn koptelefoon op en dans/zwijmel/zwelg, al naar gelang mijn stemming op dat moment.
7. Eigenlijk zou ik in New York of Parijs moeten wonen. Diep van binnen ben ik een kosmopoliet met een hang naar luxe en dure verwennerijen, designerkleding en een stads leven. Daarom geef ik graag geld uit aan een product als Nuxe, een botanische olie, die me een heerlijk luxe gevoel geeft en goddelijk lekker ruikt.
8. Het kan zomaar gebeuren dat ik onderweg of midden in de nacht een idee krijg. Als ik dit boekje niet had om die ideeën in vast te leggen, dan zou er veel van wat ik bedenk verloren gaan, of me mijn nachtrust kosten.
9. Dit kettinkje van goud met robijnen is van mijn oma van vaders kant geweest. Ik had geen hechte band met haar, maar ik vind het toch fijn om het af en toe te dragen, zodat ik me toch een beetje verbonden voel met die kant van de familie.
10. Dit mondharmonicaatje kreeg ik ooit kado van een date. Hij doet het écht en ik vond het zo’n leuk ding dat ik het altijd heb gehouden. Met de man in kwestie is het nooit iets geworden. Dat is maar goed ook, want ik heb nu een veel leukere.
11. Dit plaatje kwam ik ooit tegen in een tijdschrift en ik vond het zó mooi dat ik het heb ingelijst om nooit meer weg te doen. Het staat voor vrouwelijkheid en sensualiteit. Een kant van mezelf die ik nooit wil verliezen.
12. ik val altijd een beetje op luidruchtige types. Extraverte mensen met een sprankelende uitstraling die van een feestje houden. Eigenlijk zijn het net trompetjes die je overal bovenuit hoort. Mijn beste vrienden en mijn L. zijn uit dit hout gesneden. De smurf gaat daarom nooit meer weg.
13. Tijdens een werktripje naar Jeruzalem hebben L. en ik avondmaal gevierd in de tuin waar Jezus waarschijnlijk werd begraven. We zijn allebei christelijk opgevoed, en ondanks dat we niet meer naar de kerk gaan, was dit toch een bijzondere ervaring.
14. Toen ik van Arnhem naar Harderwijk verhuisde om bij L. in te trekken, heb ik een aanloopkat meegebracht. Ze was van een buurman die ook twee honden had. Omdat Ket daar niet tegen kon zat ze helemaal onder de kale plekken en eiste ze mijn tuin op. In goed overleg met de buurman heb ik haar meegenomen en helemaal opgelapt. Intussen is ze een ongenaakbaar doch volwaardig gezinslid. Ze is al oud en alleen in beweging te krijgen voor brokken en een simpel touwtje. Van andere speeltjes wordt ze niet warm of koud.
15. Liefde voor de natuur en voor vogels kreeg ik met de paplepel ingegoten. Vroeger struinde ik er al lustig op los en was altijd op zoek naar nieuwe vondsten. Nog steeds raap ik altijd de mooie vogelveertjes op die ik op straat zie en bewaar ze op allerlei plekken in huis.
16. Twee dierbare foto’s. Eentje van mijn ouders toen ze veel reisden nadat mijn vader met pensioen was gegaan. Een periode waar ze echt van genoten hebben. De andere foto is van mij op het strand in Katwijk, waar ik opgroeide. De foto herinnert me eraan dat ik nooit het kind in mezelf wil kwijtraken.
17. Deze knikkers staan voor vriendschap. Een goede vriendin denkt altijd aan mij als ze een knikker op straat vindt. Regelmatig krijg ik er eentje en ik heb al een hele pot vol. Ik vind het zó’n creatieve manier om aan iemand te laten weten dat je aan haar denkt!

 

Reacties

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *