Afgelopen jaar stond het imago van Studio Huisraad in de steigers. Mijn garderobe was aan een enorme update toe en om dat kracht bij te zetten besloot ik een kleurenanalyse te laten doen. De uitslag van de analyse was cool! Helder cool…

Ik heb altijd de neiging om op mijn intuïtie af te gaan en hoewel ik prima op kan vertrouwen, vond ik het toch tijd worden dat een expert mijn persoonlijke kleurkaart onderzocht.  En zo geschiedde.

In mijn kennissen- en vriendenkring zijn veel (creatieve) ondernemers, waaronder ook Elske van bijelske.nl.
En zo toog ik naar Amersfoort om mij te onderwerpen aan een grondig onderzoek voor de daglichtlamp.

Elske is niet het type kleuranalist die mensen bestempeld als ‘lente-zomer-herfst-winter’. Ik ken eigenlijk alleen díe methode en was verbaasd dat er ook nog andere -misschien wel genuanceerdere- manieren bestaan om te onderzoeken welke kleuren iemand het best uit de verf laten komen.

Vooraf vroeg Elske me wat garderobe-items mee te nemen. Stukken waar ik blij en iets minder blij mee was, en stukken die ik ooit had gekocht maar nooit had gedragen. Met een wasmand vol kleding kwam ik aan.

Het onderzoek duurde ongeveer twee uur, en ik was er zelf getuige van hoe bepaalde kleuren ervoor zorgden dat ik fris en fruitig voor de spiegel zat, of juist op mijn overleden versie leek. Nadat de doeken in alle kleuren van de regenboog  opgeborgen waren was er maar één conclusie: ik ben Helder-Koel.

Felle kleuren, blauwtinten die niet te licht en niet te donker zijn en vooral geen matte tinten. Spierwit en diepzwart, zilver en sterke contrasten zijn echt mijn ding, zeg maar. Anders wordt ik saai (…)

Daar ging mijn voorliefde voor zachte ballet-achtige pastelletjes, waar ik altijd voor val als ik winkel. Gelukkig heb ik ook een groot aantal spullen in mijn garderobe die wél aan de eisen voldoet. En zoals Elske zegt…”niets is fout, alleen sommige dingen zijn gewoon nét iets beter”.

Het past wel bij me, dat helder koel. Al zeg ik liever ‘helder cool’. In het dagelijks leven val ik, naast ballet-pastel, juist op uitgesproken kleuren en accenten. Ook in mijn interieur. Voor mij geen landelijk beige en crème. Er moet altijd iets fels in mijn huis anders ga ik me vervelen.

En nu vraag ik me af: zouden de kleuren die iemand het beste staan en het beste in iemand naar boven halen, ook de kleuren zijn waar iemand het gelukkigst van wordt in haar interieur? Een interessante theorie, die wat mij betreft nader onderzocht mag worden.

Cool man! Helder cool!

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *