hop5
hop4
hop3

Studio Huisraad was jarig, en gaf daarom een heuse party!

Ik ben dol op mijn verjaardag. Deze ene dag in het jaar waarin ik in het middelpunt van de belangstelling sta, koester ik diep.  Dat het maart is maakt het allemaal nog mooier, want het valt praktisch samen met het begin van de lente. Als ik jarig ben, ben ik echt járig. Ballonnen, bubbels, kado’s en taart, het maakt me blij als een kind.

Al ergens in november, december begin ik met de geestelijke voorbereiding op deze grote dag. Want zeg nou zelf, het is niet niks om weer een jaar ouder te worden. Stiekem ‘oefen’ ik mijn nieuwe leeftijd al een beetje door te bedenken ‘ik ben al…’. Dit oefen ik net zolang totdat ik ga geloven dat ik al zo oud ben. Als dat het geval is, dan weet ik dat ik klaar ben om jarig te zijn.

In het begin gaat dat wennen niet zo makkelijk hoor. Mijn ‘leeftijd to be’ en ik zijn dan nog vreemden voor elkaar. Maar tegen de tijd dat het maart is heb ik mijn nieuwe leeftijd geaccepteerd en kan ik vol goede moed aan de slag met het bedenken van het feestje.

Deze keer kostte het me wat meer moeite om te wennen aan mijn nieuwe leeftijd. Voor de zekerheid begon ik er al halverwege 2015 aan te denken, zodat ik op tijd gewend was. Nou, dat ging dus niet zonder slag of stoot! Grote thema’s als ‘waar sta ik nu, wat wil ik en wat doe ik er toe?’ kwamen aan de orde. En dat besloeg zo ongeveer alle gebieden in mijn leven; kind, woonplaats, relatie, vriendschap, werk. Ik kan je zeggen dat dit de meeste intensieve voorbereiding was op mijn nieuwe levensjaar éver!

Maar…ik heb het overleefd. En hóe!

Dit jaar is er daarom een grootse viering van mijn bestaan. Ik heb goed nagedacht over wat ik wil. Het werd een feestje met vriendinnen; alle vrouwen die op de één of andere manier, veraf of dichtbij iets betekenen voor mij, werden uitgenodigd. Manlief is op de grote dag gevlogen en was er in ons huis louter plek voor de leukste vrouwen in mijn leven. Nooit gedacht, want ik beschouwde mezelf lange tijd als ‘one of the guys’. Maar sinds ik mijn leven met een man deel en part time zelfs met drie,  moet ik bekennen dat vriendinnen echt heel belangrijk zijn!

Dus daarom zette ik op mijn verjaardag niet alleen mezelf, maar ook mijn zusters in het zonnetje. En omdat ik er gewoon ontzettend veel van hou, gooide ik mijn stylinghart in de strijd en maakte er lekker een volwassen kinderfeestje van.

Het leven begint bij 40!

(oeps…heb ik het tóch verklapt)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *