ahoy3
ahoy
ahoy1

Ik ben opgegroeid aan de kust, in een rasechte vissersplaats.

Hoewel ik er al jaren niet meer woon en misschien net iets te fijn gebouwd ben voor een visserscultuur, kan ik heimwee hebben naar die ruige zeebonken, het tegen de wind in schreeuwen en het deinen van de zee.

Hard werken en geen gezeur! Dat is de mentaliteit die er heerst. Aan zee en op zee moet alles duidelijk zijn, anders gaat er teveel verloren. Ik hou wel van dat no-nonsense leven.

Het heeft mijn stijl en smaak bepaald. Simpele basics met een authentiek karakter trekken altijd mijn aandacht. Koele, heldere kleuren en grijze pastellen maken me rustig. Een wijds uitzicht geeft me een gevoel van vrijheid. Als iets verweerd of roestig is, of eruit ziet alsof het net is aangespoeld, wordt ik blij en hebberig. Als ik op strand ben kijk ik altijd of er nog iets te vinden is. In ieder hoekje of kastje of doosje is wel ergens een schelp of een touwtje te vinden.

Andere plekken waar ik heb gewoond, hebben mijn smaak ook weer gevormd, maar mijn basis blijft altijd die van een kustbewoner.

Ondanks het feit dat ik er misschien niet meer helemaal tussen pas, en volgens mijn oma nu een ‘buitenlander’ ben, stroomt het zeewater nog steeds door mijn aderen.

Ahoy!

 

 

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *